Het bouwen van een webshop is een groot project. Ik zal in dit blog alle onderdelen opsplitsen om een goed beeld te geven van alle werkzaamheden die komen kijken bij de realisatie van je WooCommerce webshop.

Voorwerk

Het is belangrijk dat je, voordat je met een bureau om tafel gaat, bedenkt hoe je je shop gaat runnen.

Hoe wil je betalingen ontvangen, wie is je vervoerder, welke verpakkingen gebruik je, hoeveel weegt je product, hoe groot is het product, naar welke landen wil je verzenden? Zijn er BTW regels van toepassing? Hoe moet de facturering er uit zien, en wil je dit koppelen aan je boekhouding? Hoe ziet je (gewenste) klantenbestand er uit?

Intake, inventarisatie bestaand (beeld)materiaal.

We spreken af en gaan samen in gesprek over de webshop. Tijdens de intake bespreken we je wensen en bepalen we wat we nodig hebben om te starten.
Na de intake stuur ik altijd een offerte. Wanneer deze akkoord is zullen we starten met de eerste installatie en de vormgeving.

Opzetten hosting-omgeving, (sub)domein, database

De bouw en inrichting van de nieuwe shop moet op de definitieve of een testomgeving gebeuren. We maken een plan aangepast aan je wensen. Heb je al een domeinnaam? Draait er al een site op dit domein? Afhankelijk van je wensen wordt de (test)omgeving ingericht.

Vormgeving

De eerste vormgeving bestaat uit homepage, een content-pagina en een productpagina. Gaandeweg het project kunnen we hierin wijzigen, het gaat er om dat we de sfeer en branding goed overbrengen, de basis van de shop staat.

Inrichten van de shop – basis

Ik werk met een framework dat er op gemaakt is jou straks de mogelijkheid te geven zelf nieuwe content toe te voegen. Dit frame is heel flexibel en beschikt over een builder waarmee je zelf visueel de site kunt aanpassen.

Thema installeren en childtheme instellen

Het childtheme zorgt er voor dat wanneer er updates worden uitgevoerd je wijzigingen niet verloren gaan.

Eventueel importeren data/producten uit oude webshop of andere bron

De woocommerce database kan gekoppeld worden aan je oude shop. Hiermee kunnen we bestaande producten en content overbrengen naar de nieuwe shop.
Alle content zal worden meegenomen en er kunnen ook meteen redirects ingesteld worden voor de eventuele oude URL’s.

Data controle

Controleren en waar nodig aanpassen van de geïmporteerde data. Herstellen van oneffenheden in tekst en tekst-layout. Bijvoorbeeld overbodige enters.
Volledige inrichting van de site in layout en ontwerp.

Volledige inrichting van de site in layout en ontwerp.

We zijn toe aan de grote klus, het inrichten en uitwerken van de gehele shop. Alle producten staan er zo ver mogelijk in en de vormgeving is bekend.

BTW, verzending en betalingen

Het instellen van de technische aspecten van de site is afhankelijk van de wensen. Welke betaalmethodes wil je instellen, welk platform gebruik je, welke verzendmogelijkheden wil je bieden, naar welke landen verzend je, welke BTW tarieven moeten ingevoerd worden? etc. Ook dit is een deel wat over het algemeen vrij veel tijd kost.

Klantaccounts en prijzen, mits van toepassing

Wanneer er gekozen wordt voor het gebruik van kortingen d.m.v. klantaccounts/dealeraccounts zullen deze in de nieuwe shop handmatig moeten worden ingesteld.


Instructievideo gebruik WordPress, WooCommerce en theme

Ik maak een instructievideo specifiek voor jullie site. Hierin leg ik het gebruik van de pagebuilder uit en zal ik laten zien waar alle settings van WooCommerce te vinden zijn. Ook leg ik een aantal basisregels van WordPress uit. Bijvoorbeeld waar het menu wordt ingesteld.

SSL

Beveiliging van de site is soms inbegrepen bij de hosting. Wanneer dit niet het geval is kan ik dit regelen en installeren.

Pagespeed

Dit komt aan bod na oplevering van de nieuwe site. Afhankelijk van de gekozen hosting en de grootte van de webshop kunnen we kiezen uit verschillende mogelijkheden voor optimalisatie. Optimaliseren is door updates en wijzigingen een steeds terugkerende actie.

Onderhoud

Na oplevering moet de site regelmatig worden ge-update. Dit kun je zelf maar ik bied ook onderhoudscontracten op maat. Voor een vast maandelijks bedrag zorg ik dan dat de site veilig en up to date blijft. Ook kan ik de optimalisatie bijhouden.

SEO/SEA

Voor SEO/SEA Marketing verwijs ik je graag door naar mijn collega. Zij kan ook assisteren bij het juist instellen van alle meet-tools en er voor zorgdragen dat aan alle AVG voorwaarden wordt voldaan. Ik gebruik een vaste partner voor alle marketing gerelateerde zaken rond onze websites.