AVG, ben je klaar voor de nieuwe privacy wetgeving?

Noodgedwongen verdiep ik me in de nieuwe privacy wetgeving. Een hoop theorie waarvan lastig om uit te vinden wat op mij van toepassing is..
Maar goed, dit moet nu eenmaal dus even doorbijten… Want wat moet je als ondernemer nu precies doen? En, wat is daarin mijn rol als websitebouwer met een behoorlijk aantal websites onder mijn beheer?

De privacy wetgeving is voor elk bedrijf van toepassing.

Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt valt onder de werking van de AVG. Deze maand gaat de nieuwe privacy wetgeving officieel van kracht en je zult je moeten voorbereiden om te voldoen aan de eisen. Het doel van de wet is simpelweg het beschermen van persoonsgegevens. Er is online een heleboel informatie beschikbaar over de nieuwe wetgeving. Mijn advies: Verdiep je erin!

 

Ik merk nu dat, zo’n beetje een week voordat de wet na 2 jaar “proeftijd” officieel van kracht wordt, vele bedrijven nog steeds niet precies weten wat ze moeten doen. Er zijn er verbazingwekkend veel (kijk maar eens online) die geen actie hebben ondernomen.

 

Kort samengevat: elk bedrijf is straks verplicht helder en duidelijk (in lekentaal) weer te geven wat er gebeurt met persoonlijke gegevens van hun (potentiële) clientèle. Let wel: offline én online! Bewaar je persoonsgegevens in een ouderwetse kaartenbak? Ook dan ben je verplicht te melden wat je doet met deze gegevens. Daarbij is de manier van bewaren en de duur ook belangrijk. Dus hoe worden gegevens bewaard en voor welke termijn?

Ik help je met je online aanpassingen:

Websites kunnen heel veel informatie verzamelen van bezoekers. Wie bezoekt mijn website*? Wanneer en hoe vaak? Deze vrij basic informatie wordt door de meeste websites via Google Analytics bijgehouden. Dit moet vermeld worden. Sommige sites verzamelen gegevens van mensen op basis van zoekgedrag. Dit gaat een stapje verder en zal apart vermeld moeten worden in de Privacy Disclaimer.
En wat denk je van formulieren die online ingevuld kunnen worden of nieuwsbriefinschrijvingen? Alles moet gemeld en er moeten altijd mogelijkheden geboden worden om de gegevens te (laten) verwijderen. De gegevens die via online formulieren verzonden worden moeten bovendien beveiligd verzonden worden. Dit kan met een SSL certificaat.
Een beveiligde website kun je herkennen aan een groene balk en/of een slotje bovenin. De URL begint met https.
Ook zoekmachines hechten waarde aan de beveiliging van je site. Dus ook voor je online vindbaarheid is het van belang je site te beveiligen!

 

Ik installeer op jouw verzoek een SSL certificaat. Dit is een eenvoudig certificaat wat geldig is voor 2 jaar.

AANBIEDING

SSL certificaat, inclusief installatie
€85,00
voor 2 jaar. *

 

Privacy- en Cookie verklaring

 

Een Privacy- en Cookie verklaring op je website is straks verplicht. Hierin vermeld je duidelijk welke persoonsgegevens je verwerkt en waarvoor. Ook de bewaartermijn dien je vast te leggen en of je de gegevens deelt met derden (en zo ja, met wie).

Wil je dat ik je help met het plaatsen van de verklaring op je website? Neem contact met me op.

 

Hier kun je je inlezen: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl
En hier zou je een eenvoudig privacystatement op kunnen stellen: https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring/

Vragen? Neem contact op, ik help je graag!

 

 

* Deze aanbieding is geldig tot 31 Mei 2018 en alleen bestemd voor diegenen die hun website en hosting ondergebracht hebben bij Liberty.  Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>