Mijn website is niet vindbaar in Google

vindbaar in Google

“Help! Mijn website is niet vindbaar in Google, wat nu?” Deze vraag wordt me vaak gesteld, en dat is ook wel terecht natuurlijk. SEO* is een vak apart, goed vindbaar in Google word je niet zomaar.

Wat zijn organische zoekresultaten?

Organische zoekresultaten zijn resultaten die “vanzelf” in Google worden opgenomen. Dit gebeurt natuurlijk niet echt vanzelf; Zoekmachines hebben geautomatiseerde bots die constant het internet afzoeken naar nieuwe informatie. Wanneer ze nieuwe website-pagina’s vinden worden deze “gelezen” en geven de bots een soort score af. Deze score bepaalt hoe hoog je zult worden weergegeven in de zoekresultaten. Je bent voor de snelheid waarmee dit gebeurt volledig afhankelijk van deze bots. Als je verwacht dat je site, die vandaag online is gegaan, morgen al vindbaar is in Google zul je teleurgesteld worden. Vaak houd ik een aantal weken aan voordat de site zichtbaar begint te worden. Afhankelijk van het aantal pagina’s dat je site bevat kan dit langer of korter duren. Ook ben je erg afhankelijk van je concurrenten, het is dus zaak ervoor te zorgen dat jouw content relevanter is dan die van je concurrent.

Overigens zijn er nog veel meer zaken die van invloed zijn op de prestaties van je site in de zoekmachines. Teveel om in een blog uit te lichten. Wil je hier vrijblijvend over geïnformeerd worden? Neem dan contact op!

Vindbaar in Google > Kan ik hier zelf invloed op uitoefenen?

Ja, dat kan. Allereerst moet je zorgen voor goede content. De snelste manier is om hiervoor een specialist in te schakelen, maar je kunt natuurlijk ook een cursus volgen. Verder kun je zelf zorgen voor je bedrijfsvermelding in Google Maps. Nog een belangrijk punt bij het optimaliseren van je website is de laadtijd. Een trage site doet het minder goed in de zoekmachines.

En je kunt adverteren…

Eigenlijk is adverteren in zoekmachines weer een heel ander specialisme. Er wordt een plan gemaakt waarbij heel goed word gekeken naar jouw vakgebied of product en je concurrentie.

Mogelijkheden te over….

Je hebt dus vele mogelijkheden om je website beter te laten scoren in de zoekmachines. Van contentverbetering tot AdWords en van een bedrijfspagina tot technische optimalisatie, ik help je graag! Neem gerust vrijblijvend contact op.


* SEO is een Engels begrip dat staat voor search engine optimization, en betekent zoekmachine optimalisatie. Optimaliseren is  staat voor een verzameling van technieken die gericht zijn op het optimaliseren van websites of internetpagina’s voor de vindbaarheid door zoekmachines.